30 Aktiver fik en blændende god oplevelse, ved at lytte til Jytte Hilden fortælle om "99 lyserøde elefanter".

På slaget 11 startede  Jytte med et medrivende godt causeri over bogen "99 lyserøde elefanter". PS!! bemærk farveafstemningen.

Årsagen til udgivelsen af bogen var at i år 2015 er det 100 år siden at kvinderne fik stemmeret og for ikke at drukne i mediernes fejring så valgte man at udgive bogen i 2014 , derfor 99.........

Vi fik den gode historie om tilblivelsen, baggrunden og financieringen, diskret krydret med Jyttes humor.

Jytte fortsatte i god stil med at fremhæve nogle af de omtalte kvinder og afsluttede med at uddele et eksemplar af bogen til alle.

Som altid var der en del spørgsmål, debat samt indlæg/kommentarer.

Som et supplement påpegede Jytte at der blandt os fremmødte var der nogle hvis mor var født i en tid hvor kvinderne ikke havde stemmeret

Jeg anbefaler stærkt at læse bogen , det er virkelig en øjenåbner

Jytte fortalte et par oplevelser fra privatlivet, bla om sin rolle som mormor der får et par guldkorn fra barnebarnet om kønnets rolle for at blive statsministeren, samt lidt planer om fremtidige bogudgivelser, men disse "perler" vil jeg reservere for de fremmødte.

Kh

Mogens

Jytte Hilden fortæller om

"99 lyserøde elefanter" er fortællinger om sære, synlige og usædvanlige kvinder. Kvinder der på markant vis har præget debatten her til lands på områder, hvor mænd traditionelt har haft monopol. Det er historier om kvinder, der stillede krav til samfundet, de satte sig selv i spil og lærte koden til den politiske debat. Historien om kvinders vej mod magt og ære er inspiration frem mod fejring af den grundlov, der 5. juni 1915 sikrede kvinder stemmeret. 

Dato&tid : 19/2 kl 11

Sted: Forsamlingshuset Onkel Dannys Plads

Pris: 50 kr

Der bydes på kaffe fra kl 10.30

Meld jer til og indbetal 50 kr på REG 3434 KONTO 3434543223

Kh

Mogens